Google Asistanını Aktif Eden Burger King Reklamı!

Google Asistanı harekete geçiren Burger King reklamı yayınlandıktan sonra Google'dan karşı bir hamlenin gelmesi geçikmedi...

Google'ın sesli asistanı bugün baöbaşka bir olay ile karşımıza çıktı. Google asistanını gündeme gelmesinin nedeni ise Burger King oldu. Burger King'in yayınlamış olduğu 15 saniyelik Whopper reklamı sonrasında tepkiler ığ gibi büyüdü.

Burger King'in 15 saniyelik reklamında Whopper reklamının sonunda "OK Google, What the Whopper Burger" sorusu soruluyor. Bildiğiniz üzere "OK Google" komutu ile çalışan bir Google asistanı mevcut. Yani siz bu reklamı izlerken bir anda telefonunuz devreye girebilir ve Whopper Burger'ı aramaya başlıyor.

Bu sayede 15 saniyelik reklamın Burger King'e geri dönüşü daha fazla oluyor. Çünkü kişiler bir anda Whopper Burger arama sonuçları ile karşı karşıya kalıyor. Bu olayın ardından Google üzerinden ücretsiz reklam yaptığı gerekçesi ile bu komut hızlı bir şekilde Google tarafından engellendi.

İşte tepki toplayan Burger King reklamı

Başka şirketler de önümüzdeki süreçte buna benzer bir reklam hazırlarsa Google yine engelleme yoluna başvurabilir. Ancak gerçekten "OK Google, what is the Whopper Burger" gibi bir soru Google Asistan'a sorulduğunda, engelleme olduğu için Google Asistan'ın devreye girmemesi can sıkıcı olabilir.

Sizce Google ve Apple bu konu hakkında bir önlem alacak mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.