Apple ve Samsung Arasındaki Fiyat Farkı!

Güney Koreli teknoloji deviyle Apple arasındaki büyük fiyat farkı gözler önüne serildi. Peki Apple ve Samsung arasında ne kadar fiyat farkı var?

ABD merkezli bir araştırma şirketi son verilerini açıkladı. Bununla birlikte Samsung ve Apple arasındaki fiyat farkınının 465 dolar olduğunu belirtti. Ayrıca Strategy Analytics firması ABD'deki Samsung ve Apple LTE telefonlarının ortalama parekende fiyatları arasındaki farkın 2014 yılının dördüncü çeyreği boyunca 400$'dan fazla olduğu da tahmin ediliyor. Firmaya göre aynı yılın Ekim ve Aralık göndeminde Apple telefonlarının ortalama satış fiyatı 692 dolar olup Samsung telefonlar ise 227 dolar olarak kayıtlara geçti.

Bu sayıda şunu belirtmemiz gerekiyor. Samsung, bu rakamlar ışığında henüz amiral gemisi modelleri Galaxy S8 / S8+ telefonlarını 2017 yılının ikinci çeyreğinde tanıtıldığı için analize dahil etmedi. Kötü bir izlenim bırakan Samsung, Galaxy Note patlamaları sebebiyle iPhone 7 ve iPhone 7 Plus satışlarında yükseliş izlendi. Bu nedenle Samsung durmadı daha orta seviye telefonları piyasaya sürerek Note 7 açığını kapatmak için çalıştı.

Peki siz telefonlar arasındaki fiyat farkı için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.