Apple Yaşanan Sorundan Personeli Suçladı!

Apple yeni iPhone modelinin tanıtımı esnasında yaşanan yüz kızartıcı yaşadığı anlar için çalışanı suçladı...

Şirket yeni akıllı telefon modeli iPhone X'i geçtiğimiz akşam resmen ilan etti. Tanıtım esnasında yüz tanıma sistemi Face ID'nin sahnede başarısız olmasının sebebinin cihazla alakalı olmadığını personelden kaynaklı olduğunu bildirdi. Apple'ın şimdiye kadar piyasaya sunduğu en pahalı iPhone'nu olan iPhone X lansmanı esnasında şirketin yazılım mühendisi ve Başkan Yardımcısı Craig Federighi yeni yüz tanıma sistemi Face ID'yi kullanarak telefonun kilidini açmaya çalışmış ancak başaramamıştı.

Yaşanan bu olaydan sonra birçok kişinin aklında Face ID sisteminin Federighi'nin yüzünü tanımakta başarısız olduğu sonucuna varmıştı. Aple yapmış olduğu açıklamada, sahne arkasında çok fazla insanın telefonla oynadığını ve hatanın ondan kaynaklı olduğunu belirtti.

Apple sözcüsü verdiği demeçte, İnsanlar sahnedeki tanıtımından önce aleti kullanıyorlardı. Ve Face ID sisteminin kendi yüzlerini tanımaya çalıştığını fark etmediler. Bu kişiler Craig olmadığı için sistem birçok kez başarısız oldu. iPhone da tasarımına uygun olarak şifre girilmesini istedi. Face ID, tasarlandığı gibi çalıştı. dedi.
Sizce iPhone X'in yüz tanıma sisteminde sorun olabilir mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.