Apple'a Çin'de Büyük Darbe! iPhone Satışları Durdurulacak!

Apple bilindiği gibi ilk defa iPhone satışlarında gerileme görmüştü. Bunun ardından Apple pek çok ülkeden de kötü haberler almıştı. Çin'de iPhone satışları durdurulacak!

Apple bilindiği gibi artık son zamanlarda kötü günler yaşıyor. Apple ilk defa iPhone satışlarında bir gerileme yaşamıştı. Apple'ın yaşamış olduğu bu zarar sadece iPhone'larla sınırlı kalmamış Çin pazarında da Apple'ın birçok servisi kapatılması zararın daha çok büyümesine neden olmuştu.

Apple Çin pazarında ki bu kötü gidişe dur demek isterken Çin'den Apple'a bir kötü haber daha geldi. Çin Apple'ın bir önceki amiral gemi modelleri olan iPhone 6 ve iPhone 6S modellerinin satışlarını Çin'de durdurma kararı aldı. Bilindiği gibi Apple zaten kısa bir süre önce Çin pazarına resmi olarak girmişti. Apple'ın ürünlerinin Çin'de satışa başlanmasının ardından Çin'de ki kullanıcılar büyük br ilgiyle karşıladı. Ancak Apple'ın Çin'de ki sevinci kısa sürdü.

Çin'e göre Apple'ın bu satışlarının engellemesinin nedeni Çin'in yerli bir akıllı telefon üreticisinin ürettiği akıllı telefonunun tasarımının Apple'ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus tarafından taklit edilmesi. Apple'ın başına bela olan bu modelse Baili markasına ait 2014 yılında çıkartılan 100C modeli.

Baili firması daha önceden de Çin'de iPhone satışının durdurulması için pek çok dava açmıştı. Sonunda Baili bu kararında haklı bulundu. Çin'in bu kararı ülkede nasıl karşılanır bilinmez ancak Apple'ın yüzünü bir zamanlar çok güldüren Çin pazarı artık Apple'ın yüzünü güldürmeyecek gibi görünüyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?