Chome Pil Testinde Çuvalladı!

Google'ın popüler internet tarayıcısı Google Chrome daha önceden de çokça kez şikayet edildiği "Çok Fazla RAM Tüketimi" konusunda bir kez daha kaybetti. İşte detaylar!

Google'ın pek çok kullanıcı tarafından basitlik ve arayüz oalrak sevilen internet tarayıcısı Google Chrome'da kullanıcıların elbette ki en çok şikayetçi olduğu şey Chrome'un çok fazla RAM tüketmesi ve bilgisayarların çok çabuk ısınmalarına neden olması. Google her seferinde bu durumu düzelteceğini açıklasa da bir türlü düzeltememiş ve kullanıcıların "RAM düşmanı" ve "Batarya Katili" olarak tanımladığı Google Chrome'a bir darbe de Microsoft'tan geldi. Microsoft Windows 10 ile birlikte duyurduğu yeni internet tarayıcısı olan Microsoft Edge'in performansını gösterirken Chrome'un acı gerçeüi bir kez daha kendini gösterdi.

Google'ın Chrome interent tarayıcısı dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı olsa da kıllanıcıların canını sıkmaya devam ediyor. Google'da kullanıcıların geridönüşlerini dikkate alarak pek çok adım atmış ancak attığı adımlar bir türlü işe yaramamıştı. Geçtiğimiz günlerde Opera'nın gündeme getirmiş olduğu batarya tüketimi konusunda bir sefer Microsoft cevap verdi.

Microsoft'un en çok kullanılan dört internet tarayıcısıyla birlikte düzenlediği bu testte basit bir video oynatma işlemi gerçekleştirdi. Aynı marka model dizüstü bilgisayarlarla yapılan bu testlerde Chrome, Edge, Opera ve Firefox tarayıcılarında HD video oynatma konusunda batarya tüketimi ölçüldü. Bilgisayarlar fiştan tamamen çekildikten sonra yarışı ilk bırakan Google'ın popüler tarayıcısı Google Chrome oldu. Sadece 4 saat 19 dakika dayanabilen Chrome sonuncu oldu. Microsoft'un henüz yeni olan internet tarayıcısı Microsoft Edge'in bu testte ki performansı ise tam 7 saat 22 dakika sundu.


Microsoft'un bu testi laboratuvar ortamında gerçekleştirilmemiş olsa da test sonuçları büyük ölçüde doğruluk gösterebilir. Microsoft'un bu yeni internet tarayıcısının en büyük eksiği elbette ki eklenti sorunu. Microsoft'un bu eksikliği Windows 10 için çıkartacağı yıllık güncellemelerle ortadan kaldırılacağı konuşuluyor

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?