Samsung OLED Ekrana Dev Yatırım Yaptı!

Samsung'un Apple'ın yeni iPhone'larında kullanılacağı iddia edilen OLED ekran teknolojisini geliştirmek için ciddi yatırım yaptığı ortaya çıktı. İşte tüm detaylar!

Apple'ın bilinidği gibi uzun süredir bir OLED ekrana sahip iPhone modeli çıkartacağı konuşuluyordu. Gelen iddialara göre önümüzdeki yıl satışa çıkartacağı yeni iPhone'da kullanılacak olan LCD ekran yerine OLED ekran kullanılması bilinidği gibi teknoloji gündemini uzun süredir meşgul ediyordu. Samsung'un uzun süredir Apple'ın OLED ekran ihtiyacını karşılamak için çalışmalar sürdürdüğü iddia edilmişti. Şimdide Samsung'un Apple'a sunacağı OLED ekranlar için ne kadar yatırım yaptığı ortaya çıktı.

Nikkei Asian tarafından paylaşılan habere göre Samsung'un OLED ekran paneli için 6.8 milyar dolarlık yapacağı söylendi. Samsung OLED panel üretimini bu yıl yarı yarıya arttıracak. Gelecek yıl başına kadar 200 milyon OLED panel sevkiyatı yapmayı düşünen Samsung bu yıl içinde Apple'a 100 milyon adet 5.5 inç büyüklüğünde OLED panel sevkiyatı yapacak .

2017 yılında satışa sunulması beklenen OLED ekrana sahip yeni iPhone modellerinide Samsung'un ekranları hariç LG Display ve JDI'ın da ekranları kullanılacağı iddia ediliyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?