Apple'dan Diyabet Hastaları için Özel Proje!

Apple, son yıllarda sağlık üzerinde odaklanmaya başladı son projesinde başarılı olursa diyabet hastalarına yardımcı olacak..

Yeni rapora göre CNBC, Apple'ın şu anda durum için “Holy Grail” olarak görülecektir diyabet tedavisi için bir çözüm geliştirilmesi üzerinde çalışan gizli bir ekibi olduğunu açıkladı.. Konuya aşina olan üç kişiden aktardığı raporda, Apple'ın girişim üzerinde çalışmak için biyomedikal mühendislerinden "küçük bir ekip" kiraladığını açıkladı. Ekibin Kaliforniya'daki Paolo Alto'daki işaretsiz, kolay anlaşılamayan bir ofisinde yer aldığı söyleniyor.

Bu girişim, Apple'ın şeker hastalığını daha iyi tedavi etmek için sürekli olarak kan şekeri düzeylerini izleyebilecek sensörleri geliştirmeye çalıştıklarını görüyor. Belirli zaman çizelgesi bilgisi belli olmamasına rağmen, şirketin fizibilite denemeleri yürüttüğü testte yeterince uzak olduğu bildiriliyor.

Kaynaklardan biri, Apple'ın glikoz seviyelerini ölçmek için cildi bir ışık parlatarak çalışan optik sensörleri geliştirdiğini açıkladı. Doğruca glikoz seviyesini ölçebilmek Apple ve tıbbi endüstrinin tamamı için büyük bir gelişme olacaktır.

Böyle bir girişim ilk önce Steve Jobs tarafından hayal edilmiş ve Apple da beş yıldır üzerinde çalışıyor. İşler, çözümün Apple Watch gibi giyilebilir bir cihaza entegre edildiği yönünde. Biraz acı veren bıçak yerine deri kesilmeden kan şekeri düzeyinin öğrenebilmesi yeni projeyle ön görülüyor.

Peki siz Apple'ın bu hamlesi için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.