Apple'dan Yüz Tanıma Hamlesi!

2014 yılında kurulan şirket Times of Israel ya da Calcalist'e göre 2 milyon dolar ya da birkaç milyon dolar karşılığında Apple'a satıldı.

Şirket daha önce, kurum içi yüz tanıma yazılımını kullanarak kullanıcının en iyi fotoğraflarını matematiksel olarak belirlemek için bir uygulama geliştirdi.

RealFace yazılımı, doğrudan iPhone'un göreceli düşük güçlü bir cihazında "yüz tanıma" sağlamaktaydı. Apple'ın bunu satın almasıyla birlikte yeni nesil iPhone modellerinde yüz tanıma özelliğinin olacağı anlamına gelir. Mobil dağıtım için "müşterilere akıllı bir biyometrik oturum açma çözümü" sunmayı hedefliyor. Yakın geçmişteki söylentiler, "iPhone 8" ve olası diğer 2017 iPhone modellerinin, en azından başlamak üzere artırılmış gerçeklik uygulamasına yönelik olmayan, lazerli bir 3d tarayıcı ile çalışan pratik bir yüz tarama programı ile donatılmış olarak gelebileceği belirtiliyor.

Apple'ın yüz tanıma için yaptığı ilk hamle olup buda yakın gelecekteki modellerde yüz tanıma teknolojisini kullanıma sunabileceğini akıllara getiriyor. RealFace ile anlaşma şartları açık değil ancak birkaç milyon dolar civarında anlaşıldığı tahmin ediliyor. Bununla birlikte, RealFace geçtiğimiz günlerde web sitesini kaldırdı ve arkasında bir iskelet sunucusundan başka bir şey bırakmadı. Apple şifre içermeyen iPhone oturum açma işlemleri için parmak izi okuyucularına olan bağımlılığını azaltmak istiyorsa, yalnızca ideal koşulları değil, birçok durumda hızlı ve tutarlı olarak oturum açacak bir yüz tanıma sistemine ihtiyaç duyuyor.

Peki sizce Apple, iPhone 8 modelinde yüz tanıma teknolojisi ile gelir mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.