Apple'ın 10. Yılına Özel Telefonun Özellikleri!

Apple'ın 10'uncu yılına özel olarak tasarladığı iPhone telefonu hakkında aldığımız bilgileri sizlerle paylaştık...

Gelecek sene Apple'ın yani iPhone'un 10.yıldönümü oluyor. On senedir teknoloji dünyasında yer alan ve her yeni modelinde bizleri heyecanlandırmayı başaran Apple yeni yılına özel iPhone telefon tasarladı. Haberlerin ardı arkası kesilmeyen akıllı telefondan sonra iPhone 7'nin S modeli çıkarmayacağı direk olarak iPhone 8 veya iPhone 10'u çıkarması muhtemel.

Telefonun ön yüzünde kenarları olmayacak ve Apple Bloger’ı John Gruber'den alınan bilgiye göre iPhone 10’da kenarlık olmayacağı iddia ediliyor. Şirket içinde gizli bir kaynaktan aldığı habere göre yeni telefonun yüzeyi gayet geniş olarak kullanıcılarına sunulacak.
Telefonun gövdesi cam çerçeve aliminyumdan tasarlanmış olarak gelebilir.


Apple analistlerinden olan Min Chi Kuo iPhone 10’un ana gövdesinin camdan olacağını söylüyor. Yeni cihazın iPhone 4 ve 4s’e benzer bir estetikle yapılacağını söyleyen Kuo, bu güne kadar yaptığı tahminlerinin doğru çıkması ile tanınmakta.

Home tuşunun görünmez olacağı ve ön panele gömülü olarak gelmesi muhtemel bir özellik. Home tuşunun gömülü olması onun görünmez olmasını sağlayacak. i4u isimli teknoloji blogunda da bu haberi doğrulayan söylentiler yer alıyor. Hatırlayacağınız üzere yakın zamanda Çinli teknoloji devi Xiaomi piyasaya, benzer bir teknoloji ile yeni bir cihaz sürmüştü.


Ekranı kıyaslanamayan iPhone The Korea Herald haber sitesinden sızdırılan bilgiye göre 2017’de iPhone’un AMOLED ekrana geçeceğini duyurdu. Unutmayalım şu anki iPhone ekranları LCD teknolojisini kullanıyor. Anlaşılan o ki yeni iPhone'ların görüntüsü daha da güzel olacak.


Kablosuz şarj özelliği ile gelecek olan telefon kullanıcılarını memnun edeceğe benziyor. Firmanın halen üzerinde çalışmalar yaptığı wireless şarj üzerinde çalışmalarını yaptığını Eylül ayında sizlerle paylaşmıştık.


Çif lens ile gelecek olan cihazın küçük telefonlarda yer almaması söyleniyor. 2017 yılında çift lensli kameralara büyük iPhone modellerinin sahip olacağını söylüyor. Belki de küçük modeller için de bir çözüm geliştirileceğini düşünebiliriz.

Siz Apple'ın 10.yılına özel yeni iPhone modelini nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.