Apple'ın Başı Büyük Dertte!

Uçakta patlayan ve kullanıcısına zarar veren kulaklığın markası bugün belirlendi. Apple'ın başı Beats yüzünden büyük derde girdi...

Bundan birkaç ay önce Pekin'den Melbournee'a uçan uçakta yolculuk yapan kadının kulağında kablosuz kulaklık patlamıştı. Olayın arkasından patlayan kulaklığın markası dava sürecine etki edeceği için açıklanmamıştı. Bugün ise patlayan kulaklığın markası belli oldu.

Apple'ın uzun zamandır bünyesinde bulunan Beats firması bildiğiniz gibi kablosuz kulaklık üretmekte. Kablosuz Beats Studio'nun ilk modelleri ise AA pil ile çalışırken bu karardan Beats Studio V2 ile vazgemişti. Beats Studio v2 ile dahili batarya sistemine geçiş yapan Beats böylece bu tür patlamaların önüne geçmek istedi.

Fakat piyasada hala Beats Studio v1 modelleri yerini almakta. Kadının yara almasına neden olan kablosuz kulaklığın neden olduğu belirlendi. Apple yetkilisi olayın ardından; patlamanın üçüncü taraf pillerden kaynaklandığını açıklayarak sorumluluğun onlara ait olmadığını açıkladı.

Kadın Beats kulaklığın üzerinde ve kitapçığında üçüncü parti pillerin patlamaya neden olabileceğine dair bir ibarenin bulunmadığını ve Apple'a bu yüzden tazminat davası açacağını belirtti. İlerleyen günlerde Apple'ın kablosuz kulaklığı ile mağdur olan kadın arasındaki gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Sizce kulaklık kulağında patlayan kadın davayı kazanabilecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.