Leonardo Da Vinci Klonlanıyor!

DNA izleri ile Da Vinci'nin genetik haritası belirlenip klonlanması bekleniyor...

Leonardo Da Vinci'nin genlerini bulmak için çalışmalar başladı. The Leonardo Project isimli çalışmada araştırmacılar Da Vinci'nin yazdığı kitaplarda, defterlerde, tablolarda ve ekipmanlarında DNA izlerini arayacak. Yapılan araştırma sonucunda bulunan genetik şifreler sayesinde Leonardo Da Vinci'nin genetik haritasının belirlenmesi ve sanatçının gerçek göz rengi, ten rengi, saç şekli, ağırlı, boyu ve yüz şeklinin tespit edilmesi için çalımalar devam ediyor.

Uzmanların bu sayede Da Vinci'nin beslenme tarzı, sağlığı ve kişiliği hakkında bilgiler elde edebileceği belirtiliyor. Projenin genetik mühendislerinden Rhondo Roby ise resimlerde Da Vinci'ye ait genetik materyaller olabileceği ancak bu materyalleri eserlere zarar vermeden çıkarmanın zor olabileceğini söylüyor.

Bu proje sayesinde insan klonlama için bir kapı açılıyor. Projeyi gerçekleştiren bilim insanları şu anda insan kopyalamak için bir amaçlarının olmadığını söylüyor. Ancak Utah Üniversitesinde bulunan genlerle DNA dizilişinin kopyalanabileceği ileri sürülmekte.
Siz klonlanma hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.