Apple'ın Kameralı Akıllı Saati!

Apple yeni kameralı akıllı saati için patent alıyor...

Apple geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu WWDC 2016 konferansında yeni akıllı saatleri için geliştirdiği watchOs 3 işletim sistemini tanıtımını ve geliştirilmesi için sunmuştu. Yapılan tanıtımda daha iyi işletim sistemi ile daha hızlı kullanılabilmesini sağlayan güncellemeler yapılacağını duyurmuştu.

Apple akıllı saatleri için patentler almaya başladı ve saatler üzerinde çalışmalar yapmaya başladı. İlk olarak saat üzerinde yeni butonların yer almasıyla ilgili. Henüz butonların ne işe yarayacağı bilinmesede daha faktörlü ve işlevsel seçenekler sunabilmek için. En önemli patentlerden biri ise saatte kamera özelliği olması. Bu kameranın amacı aslında tam olarak bildiğimiz anlamda fotoğraf çekmek falan değil, QR kod okuma ve benzeri durumlar için kullanılmayı amaç ediniyor.

Fakat sadece amacı bu değil ve öyle sanıldığı gibi kötü bir kamera da olmayacak; ancak bu kamerayla video bile çekilebilecek. Kameranın konum olarak kasanın kavis olan kısmında bulunabilme ihtimali olduğu gibi ekranın üstünde bulunması muhtemel.

Peki siz Apple'ın yeni kameralı akıllı saatinin özelliklerini nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.