Apple'ın Servislerine Erişim Şoku!

Apple'ın artık rutin hale gelen çökme durumlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Apple'ın servislerine uzun süredir erişemeyen kullanıcıları bu duruma adeta isyan etti!

Apple'ın kaliteli ve bir o kadar da çok sevilen servislerine dünya genelinde uzunca bir süredir erişim sağlanamıyor. Bugün Türkiye'de ki Apple kullanıcıları Apple servislerine ulaşamadıklarını fark etti. Başta internet bağlantısınıda sorun olduğunu düşünen kullanıcılar ilerleyen zamanlarda da problemin devam ettiğini görünce sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını anlamış oldu.

Apple'ın dünya genelinde yaşanan bu sorun şimdiye kadar pek çok Apple kullanıcısını mağdur eden bu sonunu nedeni henüz açıklanmadı ve Apple'ın bu önemli sorunu şimdiye kadar çözülemedi. Apple'dan kaynaklanan bu sorundan etkilenen başlıca servisler ise; App Store, iTunes, iCloud, Apple TV, iCloud, Fotoğraflar ve bu servislere benzer pek çok Apple servisi.

Apple tarafından bu hataya dair bir açıklama gelmedi. Ancak Apple'ın iCloud.com sitesi üzerinde bulunan Sistem Durumu linkinden hangi servislerin kullanılabilr veya hangi servislerin şimdilik kullanılamaz olduğunu ayrıntılı olarak (Sarı Renkte Olanlar Bu Servislere Bazı Kullanıcılar Tarafından Erişilemeyeceği, Yeşil Olanlar İse Bir Sorun Olmadığı Anlamına Geliyor) inceleyebilirsiniz.

Bakalım Apple bu sorunu ne zaman tam olarak çözecek ? Yeni gelişmeler geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?