Asus ZenFone 3 Özellikleri ve Fiyatı

Asus ZenFone 3 Haziran ayında tanıtımı yapılacak olan akıllı telefon hayal kırıklığına uğrattı...

Asus'un ZenFone 2 akıllı telefon modeli büyük bir ilgi görmüştü ve Asus ZenFone 3'ten çok daha fazlası bekleniyor. Asus CEO'su önümüzdeki ay tanıtımının yapılacağını duyurdu. Asus CEO'su Jerry Shen'in açıklamasına göre asus ZenFone 3 orta sınıf pazart payını alacak önceki modellere göre daha düşük fiyatla sunulacak. Şirket ZenFone 3 Deluxe , ZenFone 3 Max ve ZenFone 3 olmak üzere üç modelin tanıtımını yapacak.

Asus ZenFone modeline yüzde 90 Qualcomm'un işlemleri güçlendirecek. Geride kalan yüzde 10'a MediAtek işlemci kullanılacak. Asus 250$ ve 300$ segmentte kararlılığını sürdürmekte ancak Huawei ve Oppo ile rekabet için Çin'de 300 $ segmentinde gireceğini açıkladı. Şirketin özellikle büyük rakamlarla satış yaptığı ve ve telefon gelirlerinde yüzde 40 büyüme gördü.

Telefonun en çok satiş yaptığı yerler ise Güneydoğu Asya, Rusya, Brezilya ve Avrupa'da güçlü satışlar elde etti. Alüminyum tasarıma sahip Zenfone 3, 2.5D cam özelliğine sahip. Arka kapağında çıkıntılı bir kamerası olan telefonun kamerası çift tonlu LED flaş ve otomatik odaklama özelliği var. Bir Biyometrik tarayıcı dahil olabilecek telefonun ön yüzünde üç kapasitif fonksiyon tuşları bulunuyor.

ZenFone 3 Deluxe metal kaplı ve Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S modellerinde olduğu gibi oval Home butonu bulunuyor. Her iki ZenFone 3 telefon modellerinin ön kısmında flaş var USB Type C potu ile donatıldığı 1080 x 1920 megapiksel çözünürlük 5.5 inç ekran ve 3GB RAM ve 32GB ROM ile Snapdragon 650 işlemcisi yer alması muhtemel. 12 megapiksel arka kamerası ve 8 megapiksel ön kamera android 6.0 Marsmallow işletim sistemi telefonun renkleri ise siyah, beyaz ve gold rekleri ile cihazın diğer özellikleri arasında yer alıyor. ZenFone 3'ün fiyatı henüz belli değil ama muhtelemen 1200 ila 1600 TL arası bir etiketle karşımıza çıkacak.

Peki siz Asus Zenfone modelinin özelliklerini ve satış stratejisini nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.