Babalar Günü'ne Google'dan Özel Doodle!

Google babalar gününe özel Doodle yayınlıyor detaylar haberimizde...

Babalar gününe özel anasayfasında Doodle yayınladı. Özel günlerde Doodle yayınlayan Google bugunde Babalar Günü'nü unutmadı ve anasayfasında babalar gününe özel Doodle yayınladı. Google hazırlamış olduğu tasarımda pas pasın üzerine bir baba ve çocuk ayakkabısı Babalar Günü'ne özel Doodle yayınladı.

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir. Ve o günden beri Haziran ayının üçüncü pazarı babalar günü olarak kutlanmıştır.

Babalar Günü ilk defa 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan edilmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Peki siz Babalar Günü olmasaydı özel bir gün belirler miydiniz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.