Başbakan'dan Şok Açıklama!

Basbakan yardımcısı Nurettin Canikli taksit yasağı kalkıyor dedi fakat Binali Yıldırım'dan tam tersi açıklamalar geldi. Detaylar haberimizde...

1 Şubat 2014 tarihinde alınan karar doğrultusunda tüketicilerin altından kalkamayacağı borçlara girmesini önlemek amacıyla cep telefonlarına taksit yasağı getirilmiş, perakende olarak satılan telefonların taksitle satın alınmasının önüne geçilmişti. Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell gibi operatörler ise kontratlı olarak 36 aya kadar varan taksitlendirme seçenekleriyle cep telefonu satışlarına devam edecekler.

Başkan yardımcısı Nurettin Canikli önümüzdeki haftadan itibaren cep telefonu yasağının kaldırılacağını alınan kararın ardından Resmi Gazete'de yayınlayacağını dile getirdi. Başbakan Binali Yıldırım'dan tam tersine bir açıklama geldi.

Başbakan Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda kredi kartlarındaki genel taksit sayısının 9’dan 12’ye çıkartıldığını, elektronik eşya ve bilgisayarlardaki taksit sayısının ise 9’dan 6’ya düşürüldüğünü açıkladı. Herkesin merakla beklediği ‘Cep telefonlarına uygulanan taksit yasağı kaldırılacak mı?’ sorusunu da cevaplayan Yıldırım, gıda ve akaryakıtla birlikte cep telefonlarına uygulanan yasağın aynen devam edeceğini açıkladı.

Siz cep telefonlarına taksit gelmesini istiyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.