USB'lere Dikkat!

Yetkililerden gelen açıklamalara göre posta ile gönderilen USB belleklerdeki zararlı yazılımlar barındırdığı konusunda uyarıda bulundular...

Son yapılan araştırmalar sonucunda posta kutusuna nerden geldiğini bilmediğimiz USB bellek bulan kişilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Kimliği belli olmayan kişi veya kişler tarafından gönderilen taşınabilir bellekler aslında başınızı ağrıtacak yazılımlar içeriyor.

Gün geçtikçe dünyanın dört bir yanında bu tür olayların giderek çoğalmasından dolayı Avustralya polisi harekete geçti. Buldukları USB bellekleri detaylı bir şekilde inceleyen yetkililer, vatandaşlarını ve postalarında USB bulan diğer tüm kişileri USB'leri kullanmamaları konusunda uyardılar.

Yetkililerin söylediklerine göre özellikle ransomware (bilgisayarınıza gizlice sızan ve bilgisayardaki dosyalarınızı kilitleyerek para talep eden bir virüs) türü virüslerin yayılması için kullanılan bu uygulama, meraklı kullanıcıların USB'yi bilgisayarlarına takmasıyla ulaşıyorlar. Ransomware gibi virüsleri uzmanlar tarafından kaldırılabilir ancak virüs bilgisayarınza giriş yaptığı takdirde bir miktar ödeme yapmanız gerekecektir.

Siz bulduğunuz USB'leri ne yapıyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.