BBC, Kadınlar Daha İyi Kod Yazıyor Haberini Değiştirdi!

BBC'nin ses getiren haberi dün itibariyle değişti. Bununla birlikte haber başlığını değiştiren BBC, önemli bir adım atmış oldu..

BBC'nin 2016 yılının başında kadınlar daha başarılı kod yazıyor haberi büyü ses getirmişti. Tartışma yaratan haberden sonra gerçekler de ortaya çıktı. İngiltere'nin saygın devlet haber ajanslarından biri olan BBC, 2016 yılının başlarında ilginç bir haberle karşımıza çıktı. Açık kaynak kodlu yazılım projelerinin yürütüldüğü gönüllü yazılımcıların çalıştığı GitHub portalı üzerinden yapılan bir araştırmaya göre kaynak gösteren BBC'nin söz konusu haberi "Kadınlar daha başarılı kod yazıyor" ile ilgiliydi. GitHub'ta ise kadınların daha iyi kodların daha fazla onay aldığı vurgulanmıştı.

Ancak bu konu fazla ses getirmişti. BBC bu suçlamaları neredeyse 10 aydır cevaplamıyordu ancak BBC sonunda dayanamayıp gerçeği itiraf etmek zorunda kaldı. 350 milyon haber kaynağında paylaşılan kodları kadınlar daha iyi yazıyor haberi için değişime giden BBC ilgili haberi değiştirerek sahte haberlerle ilgili olduğunu da belirtmiş oldu. İnternetteki bu "Kadınlar daha başarılı kod yazıyor" haber başlığını "GitHub'da kodlama deneyimi cinsiyet bazında değişim gösterebiliyor" olarak değiştirerek önemli bir adım atmış oldu.

Peki sizce erkekler mi yoksa kadınlar mı daha iyi kod yazma yeteneğine sahip?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.