Chrome'a FLAC Desteği Geldi!

Google Chrome için bir süredir hazırlanan FLAC desteği geldi. Bununla birlikte artık kullanıcılar FLAC formatını akıcı bir şekilde tarayıcıları üzerinden oynatabilecek..

Chrome 56 şu anda beta sürümünde FLAC desteği bulunduruyor. Yaklaşık bir hafta içinde kararlı bir şekilde Chrome kullanan diğer kullanıcılara da bu güncellemenin gelmesi bekleniyor. FLAC ses codec bileşenini doğrudan tarayıcıdan desteklemektedir. Artık Chrome kullanıcılar FLAC dosyalarını hızlı kolay bir şekilde oynatabilecek. Hızlı bir yol sağlayacak olup Chrome'un bu eksiğini kapatacak olan destek akıcı bir oynatma desteği veriyor.

Yerli ses çalarda FLAC dosyaları, albüm kapak resmi ve parça bilgisi gibi çeşitli öğelere ulaşmanıza imkan sağlamaktadır. Elbette FLAC'a aşina olanların kendi çözümleri vardır ancak ne olursa olsun bu Chrome'u daha kullanışlı bir araç haline getirdi. Gayet hoş bir özellik olup ses kontrolü içeren basit bir oynatıcı eşliğinde geliyor. İstediğiniz FLAC dosyasını tıklayıp açabiliyosunuz. Ekranı kaplayan bir oynatıcı yer alacak olup ses kontrolünü bu ekran üzerinden gerçekleştirebileceksiniz.

Peki siz FLAC özelliğini sevdiniz mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.