Çin 4G Kullanıcı Sayısında AB ve ABD'yi Geride Bıraktı!

Dünyanın birçok yerinde gelişmiş 4G şebekesi bulunan Çin'de 4G kullanıcılarının 530 milyon kişiye ulaştığını açıkladı...

Dünyanın biçok yerinde teknoloji konusunda öncü ülkelerden birisi olan Çin, kurduğu 4G alt yapısı ile birlikte bu alanda tüm ülkelere fark koymayı başardı. Gelişmiş 4G alt yapısı sayesinde şahısların teknolojiden sorunsuz bir şekilde yararlanmasını sağlayan Çin, bu konuda 530 milyon aktif aboneye ulaştı.

Yakalanan bu istatistikler ile birlikte Çin Amerika Birleşik Devletleri ve tüm Avrupa Birliği ülkelerini de geçmeyi başarmış durumda. Bu açıdan önümüzdeki günlerde yakalanması beklenmeyen Çin'in daha fazla aboneye ulaşması bekleniyor.
Alt yapısının gelişmesi önemli bir pazar da yaratırken, ülkede şu anda 5G çalışmaları yapılıyor. 4G'nin ardından 5G'ye geçiş yapılacak ülkede 5G için hedef tarih 2020 olduğunu belirtti. şu anda 4G ile 100 megabit hız kullanılması sunulurken, 5G ile birlikte bu hızda 10 kata varan bir artış yaşanması bekleniyor. 5G ile hedeflenen hız ise 1000 megabit olması bekleniyor.

Mart ayı itibariyle 4G baz istasyonları ile ilgili yapılan paylaşımlarda istasyonların 2 milyona çıktığı belirtilirken, 2016 sonuna kadar 530 milyon olan abone sayısının 630 milyon olması bekleniyor. Bu bakımdan Çin'de bir çıta oldukça yüksek tutulmuş durumda. Ülkedeki internet kullanıcısı ise 700 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı.

Peki Çin'in 4G kullanıcı sayısında rekora ulaşmasını nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.