Çin'deki Bütün Binaların Ortasındaki Büyük Deliğin Gizemi Çözüldü!

Çin'deki neredeyse bütün binaların hepsinde kocaman delikler var, bu delikler estetik olmadığı halde tam anlamıyla bir mühendislik harikası. İşte detaylar...

Dünyanın en güçlü devletlerinden biri olan Çin Halk Cumhuriyeti'nin yapısı ve kültürü itibarı gereği ile dini inançlara göre farklı kültüre sahip olduklarınız biliyoruz. Öyle ki bu Çin'lilierin şehirlerdeki büyük gökdelenlerine yansımış.

Çin'deki büyük binaların yada gökdelenlerin ortasında yada üst kısmında bizlerin anlam veremediği koca bir boşluk var. Bu boşluklara ilk baktığınızda göze çirkin gelsede önemli bir mühendislik çalışmasını yansıtıyor. Peki sizde büyük boşlukların nedenini öğrenmek istiyor musunuz?

Aslında büyük gökdelenlerdeki bu boşluklar Feng Şui adı verilen eski bir Çin öğretisinden geliyor. Bu öğreti "rüzgar" ve "su" anlamlarına geliyor ve aslında yaşam enerjisinin yaşanılan mekanlarda harekete geçirilmesi için kullanılıyor. Çinliler, büyük binalarla rüzgarı ve hayatın enerjisini kestiklerini inanarak binalarda bu enerji için bir kapı bırakıyor.

Çin'de ejderhalar iyiliğin ve mutluluğun simgesi olarak kabul ediliyor ve hala ejderhaların uçtuğu görüşü hakim. Bu nedenle de bu boşluklar Feng Şui'ye göre ejderhaların mutluluğu ve enerjiyi taşımasını sağlıyor.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.