Cumartesi Gününden Sonra WhatsApp ücretlendirilecek!

WhatsApp kullanıcıları şimdi yeni bir mesaj ücreti aldatmasıyla karşı karşıya..

2017 yılına girdiğimizden bu yana yeni yılda etkin olmayan kullanıcılara mesaj gönderildi. Bu mesajda kullanıcılar bu mesajı 10 kişiye iletmedikçe ücrete tabii tutulacakları yazıyor. Klişe haline gelmiş klasik yalana ne yazık ki kanan kullanıcılar da olmadı değil. Bu kullanıcılar ise ücretlendirme olmaması için mesajları 10 kişiye gönderiyor. Yeni mesaj ücreti aldatmacası böylelikle sürdürülüyor.

Popüler mesajlaşma platformu bir şaka tarafından hedef alınmış durumda ancak böyle birşey söz konusu değik. Mesajı 10 kişiye gönderin gönderdikten sonra mavi renk olacak aksi taktirde WhatsApp faturalandırmayı etkinleştirir tarzındaki mesaj tamamen sahte.

Açıkçası kendinizi bu mesajlardan korumanın en iyi yolu mesaja cevap vermemek, göndereni engellemek ve mesajın kendisini silmektedir. Bilinmeyen bir gönderenden mesaj aldığınızda göndericiyi mesajın içinden bloke edebilirsiniz.

Ayrıca Ayarlar> Hesap> Gizlilik> Engellenen kişilere gidebilir ve numarayı oradan listeye ekleyebilirsiniz.

Sorunu bildirmek isterseniz Ayarlar> Hakkında ve Yardım> Bize ulaşın bölümünden aldatmaca iletisini aldığınızı bildiren bir ileti yollayabilirsiniz.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.