Doların Yükselmesi İle Beraber Telefon Piyasası Alt Üst Oluyor!

Dolar son zamanların rekorunu kırarak 3.5'e yükseldi. Doların bu kadar yükselmesinin ardından telefon fiyatlarınında artış olup olmayacağı merak konusu oldu...

Son 1 yılda yaşanan dolar iniş çıkışlarından sonra bügün itibariyle doların 3.55 baraj sevisine gelmesiyle telefon sektöründe pek çok değişikliğin oluşacağı sinyalleri verildi. Pek çok teknolojik ürün yurtdışından döviz üzerinden satın alınıyor. Doların bu denli yükselişinden sonra olası bir zamın gelmesi bekleniyor.

Şuan için teknoloji devlerinin doların yükselmesinden önce yapmış oldukları stok alışverişlerinden dolayı bu zam gecikebilir. Peki Dolar kurunun bu yükselişin süreklilik göstermesinin ardından nasıl bir telefon fiyatı sistemi ile karşılaşacağız? Buna yanıt olarak Ekonomistler doların 2017 yılında 3.70 seviyesini göreceğini bu nedenle telefon fiyatlarında 100 TL ile 200 TL arasında bir zam gelmesi söz konusu olabilir. Önceki fiyatı itibariyle ateş pahası olan iPhone modellerinde nasıl bir fiyat etiketi olacağına kısaca değinelim.

iPhone Ve Diğer Model Telefonları Bekleyen Zam Ne Kadar Olacak?

Apple’ın gözde telefonu iPhone 7, App Store'da 3.249 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Aynı zamanda bir diğer versiyon iPhone 7 Plus ise 3.799 TL'ye satılıyor. Son haftalarda yaşanan yaklaşık 0.55'lik artış iPhone fiyatlarında etki bırakacak. Peki, iPhone'a zam gelirse iPhone 7 fiyatlarında ciddi bir yükseliş olacak mı?

iPhone 7'nin Zamlı Fiyatı Ne Olacak?
Tahminlerimize göre; iPhone 7 fiyatı 3.449 TL'ye iPhone 7 Plus fiyatını ise 4.199 TL'ye çıkabilir.Buradan yaklaşık olarak 150-200 TL'lik bir iPhone zammının olacağını söyleyebiliriz. Bu zam konusunun kesin olmadığını, geçtiğimiz dönemlerde yaşadığımız olayları değerlendirerek tahmin ürettiğimizi belirtelim. Benzer bir zammın diğer telefonlara da gelebileceğini belirtelim. Eğer bu zamlar gelirse fiyatlara 2017 Ocak ayında yansımaya başlar.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.