WhatsApp Eski iPhone Modellerinden Desteğini Çekiyor!

Son zamanların popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp eski iPhone modellerine olan desteğine son veriyor...

Facebook'un bünyesinde olan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a son gelen güncellemeler ile beraber fazla API desteği olduğundan dolayı kalitesini düşürmemek adına bazı iPhone modellerinden geri çekeceğinin sinyalini verdi. Son aldığı GIF desteği, Görüntülü konuşma ve Siri entegrasyonu ile API kütüphanesini genişleten WhatsApp bir süredir kara kara düşünmekte.

API'nın artması ile beraber eski iPhone modelleri diye adlandıracağımız cihazlarda artık WhatsApp'ın çalışmayacağını belitelim. Çünkü Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp kalitesini kaybetmemek adına eski iPhone telefonlardan desteğini geri çekeceğini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre iOS 6 ve önceki sürümlerine sahip olan iPhone sahipleri WhatsApp uygulamasını artık indiremeyecek ve mevcuttaki uygulamalarını kullanamayacaklar.

Yaklaşık 4 yıllık bir işletim sistemi olan iOS 6 kullanan son açıklanan iOS kullanım oranlarına göre; %8'in altında yer alıyor. Herkesin bildiği üzere WhatsApp bu yıl sonu Nokia'nın zamanının en iyi mobil işletim sistemi olan Symbian'dan da desteğini çekeceğini açıklamıştı. Yapılan bu açıklamalara bakacak olursak şayet; iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS artık WhatsApp'ı desteklemeyecek. Ancak iPhone 4'ün de namlunun uçunda olduğunu söyleyelim.

Sizin kullandığınız iPhone cihazınızda WhatsApp desteği yer alıyor mu?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.