Foxconn Yöneticisi İmha Etmesi Gereken iPhone'ları Çaldı!

Tayvanlı Foxconn yöneticisi 5,700 Adet iPhone çaldığı ve çalmış olduğu iPhone cihazlarla haksız kazanç elde ettiği iddia ediliyor...

Bu güne damgasını vuran Apple'ın Foxconn yöneticisi oldu. Tayvanlı yönetici 5.700 adet iPhone çalarak güne damgasını vurdu. Haksız kazançı ile elde ettiği 1.560.000 Dolar'ı 5.700 adet iPhone ile kazandı.

Bunun üzerine Tayvanlı savcılar; Foxconn'un yöneticisi şirket tarafından test edilen ve sonra imha edilmesi gereken binlerce iPhone çalan yönetici genellikle iPhone 5 ve iPhone 5s modellerinin yer aldığı cihazları çalıp, satarak haksız kazanç elde etmiş. Olayın ardından Foxconn yöneticisi tutuklandı, fakat kefalet ile serbest bırakıldı.

Yapılan araştırmalar sonucunda yönetici suçlu bulunursa 10 yıl hapis yatması bekleniyor. Ancak Tayvanlı Foxconn yöneticisi imha etmesi gereken telefonları çalarak haksız kazanç elde ettiği için daha fazla ceza alacağı söyleniyor. HP, Sony, Microsoft ve Apple gibi büyük şirketlerin ürünlerini üretecen Foxconn firmasında gerçekleşen bu olayın ardından birçok şirketin geri çekilmesi bekleniyor.

Sizce yaşanan bu olaydan sonra üretim ağını Amerika'nın yeni başkanı olan Donald Trump'ın istediği gibi Amerikaya çekebilecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.