Galaxy Note 7'nin Patlama Sorunu Açıklandı!

Samsung Galaxy Note 7'nin neden patladığı henüz belirlenmemişti ancak son yapılan incelemelerden sonra sorunun kaynağı ortaya çıktı detayları haberimizde...

Herkesin bildiği hatta dillerde dolanan Galaxy Note 7'nin patlama sorununa bir türlü açıklama bulunmadı. Fakat sonunda Samsung hatasını kabul etti ve kullandıkları yanlış pil nedeni ile cihazın patladığını açıkladılar. Pilin tasrımında lityum kobalt, oksitten yapılan bir tabaka, grafitten yapılmış negatif bir tabakadan ayırmak elektrolitlerde büzülen bir çift polimer tabakasına yer verilmiş. Bu çift katman buluştuğunda elektrolitler ısınır ve patlama meydana gelir.

Size açıkladığımız gibi pil sıkıştığında pozitif ve negatif katmanları zorlayacaktı. Samsung'un Galaxy Note 7 cihazında kullandığı pil baştan sona hataydı. Tabi bununla bitmedi kullanıcılar telefonları arka ceplerinde veya sırt çantasında taşırken veya üzerine oturduğunuzda sıkışma eylemini gerçekleştiriyor. Aslında şirketin amacı telefonun tasarımını daha ince tutmaktı.

Fakat yanlış kullanacakları batarya ile telefonun patlama ihtimalini böyle büyük sorunlar yaşatacağını kimse gözler önüne almadı. Eğer Galaxy Note 7 üretimine son verilip toplanmamış olsaydı daha çok patlama haberi alacağımızdan eminiz. Samsung Galaxy Note 7 fiyaskosundan dolayı yapmış oldukları hatadan 5 milyar dolar gelir kaybı ile cezasını ödedi.

Sizce Samsung Galaxy S8 ile hatasını telafi edecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.