Dünyaya İki Kere Gelen Bebek!

Evet yanlış duymadınız! Dünyaya iki kez gelen bebek Lynlee doğdu. İşte detaylar...

Bazen dersiniz hani dünyaya bir kez daha gelsem ancak böyle birşeyin imkanı yok. Fakat Lynlee bebek için durum öyle değil dünyaya iki kez geldi. ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan Lewisville kentinde yaşanan olay tıp dünyasında büyük ses getirdi.

Henüz anne karnındayken omuriliğinde tümör tespit edilen Lynlee 16 haftalıktı ve eğer bebeğin doğması beklenirse tümör küçük bebeğin yaşamına son verebilirdi. Çünkü gün geçtikçe bebeğin kalbinin üzerine baskı yapmaya başlamıştı. Bunun üzerine aileninde onayı doğrultusunda tümörü ameliyat ile almaya karar verdiler.

İşte tıp mucizesi dediğimiz olay burda gerçekleşiyor. 16 haftalık olan bebek 500 gram ağırlığı ile doktorlar anne karnından çıkarıp oldukça riskli bir ameliyat ile nerdeyse bebeğin ağırlığı kadar olan tümörü aldılar. Amelyat nerdeyse 25 dakika sürdü ancak başarılı sonuç alındı. Bebeği anne rahmine tekrar yerleştirdiler. Anne karnında büyüyen bebek 12 hafta sonra sezeryanla birkez daha dünyaya geldi. Lynlee bebeğin sağlık durumu gayet iyi bir şekilde.

Sizcede böylesine birşey mucize değil mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.