Elektrikli Aracınızı Park Halindeyken Şarj Edin!

Almanya Hannover'de düzenlenen Continental TechShow 2017 etkinliğinde görücüye çıkan Continental'in yeni nesil kablosuz şarj çözümü elektrikli araçlarınızı şarj edecek...

Continental'in yeni endüktif şarj teknolojisi ile yere bağlı şarj ünitesinden aracın altında olan alıcı üniteye kablosuz olarak aktarılacak. Sürücünün tek yapması gereken elektrikli aracını Continental Mikro Navigasyon çözümü yardımıyla yerdeki şarj ünitesinin tam üstüne park etmek.

Araç, endüktif şarj ünitesi ile donatılmış park alanına yaklaştığı zaman şarj istasyonu ile otomatik olarak bir doğrulama diyaloğu kuruyor. Sürücüye aracın doğru pozisyonda park edilip edilmediği konusunda bilgilendiren bir insan gibi ara yüzü, araç park edildikten sonra ise şarjın başladığını onaylayıp işleme başlıyor.

Endüktif şarj sistemiyle sürücülerin kablo derdiyle hiç uğraşmadan araçlarını şarj edebileceğini söyleyen Continental’in Endüktif Şarj Teknolojisinden Sorumlu Uzmanı Thomas Röhrl şunları söylüyor; Continental bu şarj istasyonlarını sadece elektrikli araçlar için değil, elektrikli bisikletler için de sunuyor.

Continental olarak geliştirdiğimiz bu teknoloji bize aracı kısa kısa fazla sayıda şarj etmekle uzun süreli tek bir şarj arasında yüklenen enerji arasında bir fark olmadığını gösteriyor. Sürücü için çok daha zahmetsiz bir sistem olması nedeniyle endüktif şarj teknolojisinin toplam şarj kapasitesini ve aracın hali hazırda var olan menzilini artırdığını ölçümleyebiliyoruz.

Siz elektrikli otomobillerin şarj sistemini nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.