Facebook, 2 Milyar Kullanıcıya Doğru Gidiyor!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Facebook, daha da büyüdü.

Sosyal medya sitesi Facebook son yıllarda yaşadığı aksiliklere rağmen yine de büyümeye devam etti. Facebook'un karları yılın ilk üç ayında bir milyar dolara ulaştı. Ve son sonuçlara göre sosyal medya devi 2 milyar kullanıcıya doğru gidiyor. Yılın ilk üç ayında kullanıcı sayısındaki hızlı artış, Facebook'un şu anda 2 milyar kullanıcı markasına yaklaştığını gösteriyor.

Platform, bugün her ay siteyi ziyaret eden 1,3 milyar kişi ile aylık 1.94 milyar aylık kullanıcıya sahip olduklarını söylüyor. Çarşamba günü, sosyal ağ Mart çeyrek sonu itibarıyla 1,94 milyar aylık kullanıcı sayısına ulaştığını bildirdi. Bir önceki çeyrekte 1,86 milyar, bir önceki yıldaki aynı çeyrekte 1,65 milyar arttı.

Ayrıntılara göre, her ay giriş yapan kullanıcı sayısı 80 milyon artarak 1.94 milyara ulaştı ki bu dünya nüfusunun yaklaşık dörtte biri. 13 yıl önce kurulan Facebook'un önümüzdeki haftalarda 2 milyar kullanıcıya ulaşması bekleniyor. Şirketin rakamları, kaydolan insan sayısının yanı sıra, sosyal ağın daha sık kullanıldığını ve kullanıcılarının üçte ikisinin günde bir kez oturum açtığını gösterdi.

Üstelik, WhatsApp ve Messenger'ın her birinde bir milyardan fazla kullanıcı var ve Instagram artık 700 milyondan fazla kullanıcıya sahip.

Peki siz ne sıklıkla Facebook kullanıyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.