Facebook, Almanya'dan Çekilebilir!

Almanya Başkabanı Merkel'in yapmış olduğu açıklama ile birlikte Facebook'un Almanya piyasasından ayrılabileceği gündemde.

Bildiğiniz üzere dünyanın en aktif ve en çok kullanılan sosyal ağlarından biri olan Facebook son zamanlarda yapmış olduğu güncelleme ile birlikte sahte haberlere yer vermek istemiyor. Milyonlarca insan tarafından aktif olarak kullanılan Facebook, zaman zaman geniş bir kitleye sahip olması nedeniyle can sıkıcı sorunlarla uğraşabiliyor. Bunlar arasında da sahte haberler yer alıyor. Artık Facebook, sayfası sadece arkadaşlarımızdan haberdar olabileceğimiz bir yer değil dünyadan haberler okuduğumuz bir yer haline dönüştü.

Almanya Başkabanı Merkel daha önce yapmış olduğu açıklamada Facebook üzerinde bulunan sahte haberlerin büyüyerek ülkede gerçekleşen seçimde rol oynayacağına ve ülkenin kaderiyle oynayabileceğini dile getirmişti. Facebook'un ise bu açıdan önemli bir tehlike teşkil ettiğine bununla birlikte Facebook'un sahte haberleri konusunda davacı olacaklarını açıklamıştı. Sahte haberler konusunda savaş açacağını açık açık söyleyen Almanya Başkanı Merkel'in bu açıklamalarından sonra Facebook'un Almanya'dan çekileceği gündeme geldi.

Ancak henüz ortada net birşey yok. Her sahte haber için 500 bin Euro ceza ön gören Almanya'nın bu yaptırımıyla karşılaşmamak için Facebook Almanya'da bir iletişim bürosu kurup bu sahte içerikleri yayından kaldıracak ancak bu söz konusu iletişim bürosunun olmadığı ülkeler de Almanya'nın bu hareketini eğer örnek alacak olursa ki Facebook'tan böyle bir talepte bulunmalarının yolları açılmış olacak dolayısıyla Almanya'dan tamamen çekileceği de söz konusu.

Facebook, elbette Almanya'daki kullanıcılarını kaybetmek istemeyecektir. Bakalım önümüzdeki günlerde bu durum nasıl bir hal alacak bizde merakla bekliyoruz..

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.