Google, Tekerlekli Sandalye Kullanan Engellileri Unutmadı!

Google, Haritalar uygulaması kapsamından opsiyonunu genişleterek kullanıcılarını mutlu etmeye devam ediyor.

Türkiye için geçtiğimiz günlerde toplu taşıma desteğini aktif ettikten sonra bugün de tekerlekli sandalye kullanan engelliler için yardımcı öğeler bulunduran uygulama erişilebilirlik açısından ön plana çıkıyor. Bildiğiniz üzere günümüz teknolojisi eskisinden kat kat daha iyi. Engelleri birlikte kaldırmaya çalışıyoruz.

Hepimizin birlikte yaşanabilir bir dünyası olması adına engelli insanların da dışarı çıkması gerekiyor ancak topluma karıştıklarında yaşadıkları sıkıntılar gerçekten büyük. Çünkü onların da bizimle aynı hayatı yaşayabilmeleri için birşeylerin daha kolay hale gelmesi gerekiyor. Sadece teknoloji firmaları değil çeşitli sebeplerden dolayı görme, duyma yahut haraket kabiliyeti kısıtlı olan özel durumar için tüm dünya elinden geleni yapmaya çalışıyor.

Google, popüler Haritalar uygulamasında da buna yer verdi. Tekerlekli sandalye opsiyonu ile birlikte artık tekerlekli sandalye kullanıcıları için uygun olup olmadığına dair bir ibare yer alacak. Google Haritalar üzerinden detaylı kontrol edildikten sonra detayları verilen mekanların uygun olup olmadığı kontrol edilip kullanıcıya bilgiler sunuluyor. Harita üzerinden ugygunluk ibaresi yer alıyor ve kullanıcılar da buna göre davrandıklarında onlar için hayat bir nebze de olsa kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Engelli insanların hayatını kolaylaştırmak için atılan ilk adım olsa da bunun arkasının geleceğinden şüphemiz yok. Umuyoruz ki bu hassasiyeti diğer uygulamalar da gösterir.

Peki siz Google Haritalar uygulamasının tekerlekli sandalye opsiyonunu nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.