Facebook Bir Rekor Daha Kırdı!

Facebook 2016 yılının son çeyreğinde mobil kullanıcı sayısı ile elde ettiği kar oranlarını açıkladı...

Sosyal paylaşım platformu olan Facebook dünyanın en büyük sosyal ağlarından birtanesi olduğunu biliyoruz. Facebook sürekli değişimlere ve yeniliklere gittiği için en çok gelir elde eden firmalar arasında yerini alıyor. Facebook yılın son çeyreğinde kazanç raporlarını yayınladı. Şirketin elde ettiği gelir raporlara göre 2016 yılında günlük 1.09 milyar aktif mobil kullancıya sahip olması sevindirmiş olmalı.

Geçtiğimiz yıllarda Facebook 1 milyar kullanıcı sayısına ulaşmıştı ancak ilk kez mobil kullanıcılarda bu sayıya ulaşmış oldu. Büyük sosyal ay platformuna toplamda 1.18 milyar aktif kullanıcısı varken 1.09 milyarı aktif mobil kullancıısı olduğuna göre büyük bir kısmı akıllı telefonlardan giriş yapıyor anlamına geliyor.

Rakamlara bakacak olursak, dünyadaki nüfusun yüzde 13 kadarının Facebook’a giriş yaptığını görüyoruz. Facebook kullanıcılarının yüzde 92’si günlük aktifliğini koruyor. Şirketin bu çarpıcı kullanıcı sayısı kazancına da büyük oranda etki yapmakta. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde Facebook’un kazancının yüzde 84 olan tüm reklam gelirlerinin yüzde 78’ini mobil reklam geliri oluşturuyor. Toplamda, Facebook’un reklam geliri 6.8 milyar dolar ve toplam kâr 2.38 milyar dolar olarak açıklandı.

Siz Facebook aktif olarak kullananlardan mısınız?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.