Facebook Messenger Lite Ülkemizde!

Facebook'un heyecanla beklenen Messenger Lite uygulaması sonunda Türkiye'de kullanıma sunuldu...

Facebook geçen senelerde mesajlaşma hizmetini Messenger olarak farklı bir uygulama ile kendi bünyesinden ayırmıştı. Facebook daha sonra hücresel veri tüketimini azaltmak için Facebook Lite ve Messenger Lite uygulamalarını bizlere duyurmuştu. Android platformuna özel olan Messenger Lite uygulaması bugün Türkiye'de kullanıma sunuldu.

Facebook Messenger Lite sürümü isminden de anlaşıldığı üzere ana uygulamanın kırpılmış hali olarak Türkiye'deki Google Play Store'daki yerini aldı. Android telefon pazarında üst segment telefonlardan daha fazla girişe sahip olan orta seviyeli cihazları hedefine alan Messenger Lite sürümü sadece 10 MB büyüklügündedir.

Henüz küçük bir yapıda olan uygulama Messenger'ın giriş seviyesinde yer alan Android telefonlarda kasma ve yavaş açılma gibi sorunları tamamen ortadan kaldıracak.

Messenger Lite; başta Türkiye olmak üzere Almanya, Kolombiya, İtalya, Vietnam, Cezayir, Fas, Nijerya, Peru, Japonya, Tayvan ve Hollanda da dahil olmak üzere 150 ülkede de kullanıma sunuldu.

Siz Messenger Lite'ı kullanmaya başladınız mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.