Facebook, Muhtemel Müslüman Listesini Trump'a Vermeyecek!

Trump'ın Müslümanlarla ilgili olan sert sözleri şimdiden sosyal medya devlerinden cevap bulmaya başladı bile..

Her ne kadar ortada şuan için böyle bir durum olmasa bile muhtemel listeyi Facebook'ta reddeti.. Donald Trump, bildiğiniz üzere seçim kampanyası boyunca Müslümanlara karşı sert sözler kullandı. Her ne kadar seçimi kazandıktan sonra ılımlı hareketler sergilemiş olsa da ırkçı biri olduğunu açıkça belli eden ABD'nin yeni başkanının sözleri halen yankılanıyor.

Intercept'ten Sam Biddle'ın yapmış olduğu açıklamaya göre bir Facebook sözcüsü Trump'ın ırkçılıkla ilgili isteklerine cevap vermeyeceklerin açıkladı. Eğer kendilerinden Müslüman üyelerinin bir kaydı istenirse bu konuda asla olumlu yanıt vermeyeceklerini belirtmiş olduğu açıklamada insanların dinine, ırkına ve etnik kökenine göre hedefleyeceği bir kimlik belirleme çalışmasına katkıda bulunmayacaklarını da ekledi.

Böylesi bir durumu ilk reddeceklerini dile getiren firmalardan biri de Twitter olmuş olup ardından PayPal, Apple, Google, GitHub gibi firmaların 600'den fazla çalışanı da bu konuda bir bildiri imzaladı. ABD hükümetine bu konuda boyun eğmeyeceklerini Müslüman kaydını asla vermeyeceklerini şimdiden açıkladılar.

Henüz ortada böyle bir istek olmamasına rağmen olası bir durum ile karşı karşıya kalmaları durumunda bu tepkiyi verecek olmaları Müslümanlar açısından sevindirici birşey..

İnsanların ırkına, dinine ve etnik kökenini belirleyen listede yer almayacaklarını açıklayan sosyal medya devlerinin şimdiden böylesi birşey düşünmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.