Facebook, Trump Gönderisini Sansürledi!

İngiliz blogger, gazeteci olan Kevin Sessums'un Facebook'taki gönderisi topluluk standartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle yasaklandı.

Donald Trump'ın taraftarları Kevin Sessums'un gönderisini şikayet etmesiyle sosyal medya devi Facebook geçici bir süreliğine sansür uygulası. Facebook'u kendi kişisel blogu olarak kullandığı iddia edilen başka bir gazetecinin görevi üzerine yazdığı gönderi 24 saat boyunca "topluluk standartlarını ihlal" iddiasıyla yasaklandı. Bu yasaklamanın ardında Facebook'un politikaları yer alıyor.

Belirsiz bir suçtan dolayı şikayet edilen gönderiler Facebook tarafından yasaklanması için yeterli bir durum olup Facebook bu hata için üzgün olduğunu belirten bir mesaj yayınladı. Facebook'un topluluk standart bölümü açıkçası zorbalık, taciz olarak kabul edilen sakıncalı içerikleri, mesajları kaldırmak için gerekeni yapmaktadır. Kevin, paylaşmış olduğu gönderide Trump'ın faşist olduğunu belirtmişti. Kevin Sessums, Donald Trump başkanlığı altındaki özgür konuşmanın Facebook tarafından geçici olarak yasaklanması rahatsız edici. Ancak sonuç olarak Facebook bu sansürün bir hata olduğu ve geri çektiğini belirtti.

Buna rağmen gerginliğe neden oldu. Zuckerberg daha önce Trump tarafından Müslümanlara olan nefret dolu konuşmalarını ortadan kaldırmak istemiş ancak kaldırmanın etkileri sebebiyle Facebook'ta bir ileti paylaşarak tepkisini göstermişti. Bununla birlikte Zuckerberg, Müslümanların haklarını koruyacaklarına güvenlikleri için her zaman iyi bir ortam yapacaklarına değinerek desteğini açıklamıştı. Facebook'un sözcüsü The Guardian'a bu hata için üzgün olduklarını mesajın hatalı bir şekilde kaldırıldığını ve araştırmayı bitirdiklerinde geri yüklediklerini belirtti.

Peki siz Facebook'un Trump içeriğini sansürlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.