Yahoo, 2016'da Kötü Bir Dönem Yaşadı!

Tarihinin en kötü en kötü yılını yaşadı. Bununla birlikte önemli derecede kan kaybetti.

Hackarların kurbanı olan Yahoo, tarihinin en kötü zamanını 2016 yılında yaşadı. Sadece Yahoo değil belli başlı bazı firmalar için de kötü bir seneydi. Hackarlardan bir türlü kurtulamayan Yahoo, 1 milyar kullanıcısının hesabını çaldırmış ve bunu itiraf etmek zorunda kalmıştı. Ardından kullanıcıların hesaplarını güvence altına almak için sahte çerezleri ortadan kaldıran Yahoo güvenliği için çeşitli adımlar attı. Yahoo'daki son ihlaller ile birlikte kullanıcılar güven kaybı yaşamış Yahoo'yu kullanmayacaklarını belirtmişti. Verizon'un bundan fiyat kırıp kırmayacağı merak konusuydu. Beklenen oldu 1 milyon dolar kırmayı başardı.

Yahoo'nun Verizon'a 4.8 milyar ABD doları satışından etkinlenmesi konuşuluyordu. 1 milyar dolarlık geniş çapta yayınlanan bir fiyat etiketiyle bu durum sona erdi. Verizon'un Yahoo'yu satın almak için talep ettiği indirim halka arz edildikten üç ay sonra ses buldu. İndirim için çalışmalar devam ediyor ancak önümüzdeki yılın başlarında kapanması bekleniyor. Verizon açık bir şekilde müzakerelerde üst düzey bir yetkiye sahip olduğunu düşünüyor. Hükümet casusluklarına ve güvenlik konularına baş eğen Yahoo sadece 2016 yılında değil daha önce de 2014 yılında bilgisayar korsanlarının hedefi olmuş 500 milyon Yahoo hesabından hassas bilgiler çalındığını itiraf etmişti.

Şirketin devam eden skandala olan sessizliği göz önüne alındığında casusluk durumunun arkasındaki gerçeği kullanıcıların endişelenmesine sebep oluyor. 2016 yılının Yahoo için özeti ise şöyle ki çevresindeki duvarlar çöktüğü zaman sessiz kalan bir şirket olacak. Bu yıl Yahoo için tamamen korkunç bir yıl oldu.

Sizce Yahoo, Verizon'un talep ettiği indirimi kabul edecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.