Samsung, Chromecast Benzeri İşlevlerini TV'lere Getiriyor!

Samsung'un yeni akıllı televizyonlarında Google'un Chromecast akış adaptörüne benzer işlevler yer alacak.

Yeni özelliklerin muhtemelen önümüzdeki hafta Las Vegas'ta gerçekleşecek CES kapsamında duyurulacak. Bildiğiniz üzere Samsung bir süredir akıllı televizyon sahiperine cep telefonlarında yer alan fotoğrafları, müzikleri ve videoları Smart View uygulamasıyla TV setlerine sunma imkanı veriyordu. Geçtiğimiz Perşembe günü Samsung, App Store'da yer alan uygulamasının bir sonraki iOS sürümünü yayınlayarak dikkatleri üstüne çekmişti. Ancak uygulamanın açıklaması henüz gelmedi. Ancak ekran görüntüleri yeni özellikler içeren önemli bir güncelleme olduğunu belirtiyor.

Samsung sözcüleri konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçınsa da özellikle uygulamanın Amazon Prime Video, Youtube, Hulu dahil olmak üzere çeşitli akış sağlayıcılarından gelen içerikler için sekmeler içermektedir. Bunlara ek olarak Samsung'un yeni akış kanallarının yerel medya sekmeleri de bulunuyor. Bunun en açık anlamı kullanıcılar telefonlarını uzaktan kumanda olarak kullanarak TV'deki bu kaynaklardan herhangi bir içerik yayınlayabilecek. Ayrıca Samsung'un evrensel arama özelliği eklemiş olabileceğini düşündüren bir arama butonu bulunuyor.

Yeni ekran görüntülerinde kesintisiz ses yapılması ve görüntü yapıllmasının destek verildiği gösterilenler arasında olup Samsung, yeni özelliğiyle birlikte kullanıcıları mutlu etmek istiyor. Ancak Netflix özelliğini ekranda göremedik, bunu kaldırmış olup yerine TV Plus sekmesi eklemiş olabilir.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.