iPhone 7'nin Satışları Apple'ın Beklediği Gibi Değil!

Apple'un umduğu satışlar iPhone 7 de olmadı. Apple'ın iPhone üretiminin azalmasına sebebiyet verdi.

Bildiğiniz üzere iPhone yeni modelleri ilk aylarında çok iyi satarlar. Modeller bildiğiniz üzere önceki modelin satışlarına göre daha iyi bir performans gösteriyor. Nikkei'ya göre satışların durgun olması iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Plus cihazlarının üretiminin azalmasına neden oluyor. Nikkei, tedarikçilerin alınan verilere dayanarak Apple'ın stok üretiminin yüzde 10 oranında yavaşlatmasını bekliyor.

Apple'ın 2017 yılının ilk çeyreğinde satış rakamlarının düşük olması beklentiler arasında. Japon merkezli Nikkei Review'in hazırlamış olduğu rapora göre 2017 yılının ilk 3 ayında iPhone üretimlerinin azalması satış rakamlarına doğrudan yansıyacak. Bu durumun ortaya çıkmasının en büyük sebebi Apple'ın bahsi geçen aralıkta tedarikçilerinden sipariş ettiği parça sayısı.

Şuan için konu ile ilgili Apple'dan bir açıklama gelmedi ancak böyle bir hamlenin hangi sebeple yapıldığını bu yüzden bilmiyoruz. Elbette Apple'ın bunlar için mantıklı bir açıklaması vardır.

Sizce Apple, satışlarından memnun olmadığı için mi üretimi azaltıyor? Oysa 2016 yılının en çok satan akıllı telefon markası olmayı başarmışken..

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.