Facebook'a Yüklü Para Cezası Verildi!

Avrupa Birliği, Facebook'a büyük miktarda para cezası verdi. Facebook'un para cezasının detayları...

Avrupa Birliği Komisyonu, Facebook şirketine WhatsApp'ın satın alınması süresinde sağlamış olduğu yalan yanlış bilgiler olduğu gerekçesi ile para cezası verildi. Facebook, WhatsApp uygulamasını 2014 yılında neredeyse 22 milyar dolara satın almıştı.

Şirket WhatsApp'ı sarın aldığı dönemde Avrupa Birliği düzenleyici kurumuna kişisel verileri toplamayacağı, iki şirket arasında paylaşmayacağı ve kullanıcıların hesaplarını birleştirmeyeceğine dair söz vermişti. Fakar WhatsApp Ağustos ayında gerçekleştirddiği politika değişikliği ile telefon numaraları, profil isimleri gibi çeşitli verileri ana firması Facebook ile paylaşmaya başladı.


Avrupa Birliği Komisyonu, geçen aylarda Facebook'a 2014 yılındaki birleşme değerlendirmesi sürecindeki ilk açıklamalarının tersi yönde hareket ettiği ve Avrupa Birliği düzenlemelerine aykırı davrandığı gerekçesiyle resmi bir suçlama yöneltmişti. Facebook'un Avrupa Birliği Komisyonu'na verdiği yanıtların ve yaptığı açıklamaların yeterli görülmemesiyle şirkete 110 milyon euro para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

Avrupa'da faaliyet gösteren büyük ölçekli şirket birleşmeleri veya satın almalarını denetlemek Avrupa Birliği Komisyonu yetkileri arasında. Avrupa Birliği Komisyonu, bu incelemelerde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor.

Siz Facebook ile WhatsApp arasındaki bilgi alışverişini doğru buluyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.