Twitter, Kullanıcıların Verileri Üzerinde Ayrıntılı Kontrol Sağlıyor

Çarşamba günü Twitter, gizlilik politikasını güncelledi bununla birlikte verilerin nasıl kullanılacağı konusunda ayrıntılı bilgi veren yeni araçlar da sundu.

Twitter'a göre, yeni Gizlilik Politikası ve veri kontrolleri önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak. Ayrıca, Twitter, @support chat bot ile direkt mesajlar vasıtasıyla ipuçları ve yanıt vermeye başladı. Yeni değişiklikleri duyuran Twitter, bir blog yazısında "Bugün, bilgilerinize daha fazla erişmenizi ve nelerin nasıl kullanıldığının daha büyük ve daha ayrıntılı denetimini sağlamak için sektörün önde gelen araçlarından oluşan bir paketi duyurduk" sözlerini kullandı.

Şeffaflığa odaklanan Twitter, kullanıcıların demografik ve ilgi alanı verileri dahil bugün Twitter bilgilerine erişebilecekleri yeni bir Twitter Veri aracı ekleyecek. Ayrıca, yeni araç, hangi reklamverenleri kullanıcının Twitter'daki özel kitlelerine dahil ettiğini de gösterecek. Twitter Veri aracı, oturum açan cihazlar ve kullanıcıların bulunduğu yerler, Twitter'dan ilgi alanları ve daha fazlası gibi işaretlenen her kategori verisine sahip olacak. Kullanıcılar ayrıca araçtan verilerini isteyebilirler.

Twitter, verileri nasıl kullandığı konusunda kullanıcılara daha ayrıntılı denetim sunacak yeni bir Kişiselleştirme ve Veri ayarı ekliyor. Bu ayar Twitter'ın mikro bloglama platformunuzun deneyimini nasıl kişiselleştirdiğini ve bilgilerin belirli ortaklıklar aracılığıyla paylaşılıp paylaşılmadığını da içerecek. Yeni araç kullanıcı tarafından kişiselleştirilebiliyor olacak. Aynı zamanda kullanıcılar istedikleri zaman veri kullanımını devre dışı bırakabilir.

Kullanıcılar, yeni araçlar sayesinde birden fazla cihazın senkronizasyonunu kapatmayı seçebilirler. Örneğin, bir kullanıcı Twitter'da oturum açmış olarak dizüstü bilgisayarda alışveriş web sitelerini ziyaret ederse, platformun Android veya iOS için Twitter'da alışverişle alakalı reklamları gösterip göstermeyeceğini kontrol etmeye yardımcı olması için Kişiselleştirme ve Veri ayarlarını kullanabilirler.

Şirket kişisel olmayan, toplu ve cihaz düzeyindeki verileri nasıl paylaşacağını da güncelledi. Bununla birlikte Twitter, verilerin bazı seçilmiş ortaklık anlaşmaları vasıtasıyla "yalnızca bir kullanıcı bu ortakların rızasını aldığında" paylaşılacağına dikkat çekiyor.

Peki siz yeni güncelleme için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.