Facebook'ta Sesli Canlı Yayın ile Radyo Dönemi Başlıyor!

Yapmış olduğu yeni güncelleme ile birlikte daha fazla kullanıcıya sahip olmak isteyen Facebook yeni özelliğini duyurdu.

Bildiğiniz üzere bir süredir videolu canlı yayın yapma özelliğini aktif olarak kullanıyordu. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar canlı yayın yapabiliyor arkadaşları ve takipçileriyle güzel anlar yaşayabiliyordu. Canlı yayın özelliğiyle birlikte kullanıcılar soru sorabiliyor özellikle ünlüler tarafından sık sık kullanılmaya başlanmıştı. Öyle ki daha önce ünlüler Facebook'u kullanmaya yanaşmazken yeni özellikleriyle daha fazla aktif olmaya başladı.

Dünyanın en fazla kullanıcıya sahip olan sosyal medya ağı şimdi de sadece sesli canlı yayın özelliğini duyurdu. Kullanıcılar artık sadece görüntülü değil sesli canlı yayın da yapabilecek. Facebook bildiğiniz üzere canlı yayın özelliğini yayıncılar için gelir elde edebilecekleri bir ortam haline getirmeyi düşünüyor.

Bu çalışmalarına yenisini ekleyerek sesli canlı yayın sistemini duyuran Facebook şuan için BBC gibi belli başlı yayınlar tarafından kullanılabilecek sesli yayınlar özelliğini diğer kullanıcılara da aktif olarak sunacak. Kullanıcılar artık istedikleri zaman sesli canlı yayın yapabilecek bununla birlikte varolan yayınları dinleyebilecek. Böylece Facebook'un radyosu da akfif olarak kullanılmış olacak.

Facebook'un yeni sesli canlı yayın özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.