Facebook'ta Yeni Reklam Dönemi: Shoppable!

Facebook'un reklamları artık shoppable sistemiyle çalışacak. Reklamlara yönlendirilmeden hızlı bir şekilde ürünler hakkında bilgi alabileceksiniz.

Dev sosyal ağlardan biri olan Facebook önümüzdeki ay shoppable video reklamlarını test etmeye başlayacak. Bu reklamlar aracılığıyla reklamı görüntüleyen kullanıcılar etkilendikleri ürünler için daha fazla bilgiyi ve satın alma işlemini gerçekleştirmek için reklama dokunmaları yeterli olacak. Normalde hemen firmanın web sitesine yönlendilirdi ancak burda bu ikinci kademede kalıyor. Video altında yer alan linke dokunarak size ürün hakkında bilgi getirecek bağlantıya hızlı geçiş yapabiliyorsunuz.

Aynı zamanda Facebook kullanıcıların ilgi duyduğu ürünleri kaydetmesini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Bildiğiniz gibi şuan gönderileri kaydetme özelliği bulunuyor. Buna ek olarak reklamları kaydetme özelliği de geliyor. Yani ilginizi çeken reklamları artık kaydedebileceksiniz. Yeni mobil video reklamları araclığıyla hızlı bir şekilde sipariş verilirken Facebook'ta şirket kasasını şişirecek.

Yeni sistemi siz nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.