Facebook'tan Canlı Yayın Haritası!

Popüler sosyal ağ devi Facebook son zamanların modası olan canlı yayınlara el atıyor ve anlık olarak canlı yayın yapan kişileri harita üzerinde paylaşıyor! İşte detaylar!

İlk olarak Periscope ile başlayan canlı yayın modasına Facebook'ta ayak uydurmuş ve kendi canlı yayın servisini kullanıcılarına sunmuştu.

Twitter'ın Periscope'u satın almasıyla birlikte bu alanda da rakip olan Facebook ve Twitter sürekli birbirlerini izlemeye bu alanda da devam ediyorlar. Periscope'a ilk olarak gelen yayın yapan kişilerin harita üzerinde gösterilmesi durumu artık Facebook'a da geldi.

Facebook'un Canlı Videolar haritası adı altında sundupu bu hizmet Facebook'un sol alt tarafında Uygulamarın altına konumlandırılmış durumda. Bu sekmeye tıklayan kullanıcıalrın karşısına anlık olarak yapılan canlı yayınların konumları mavi noktalarla işaretlenmiş oluyor. Eğer ki farenizi bu yayınlardan birisinin üzerine getirirseniz bu yayınları dünyanın neresinden kimlerin izlediklerini rahatça görebiliyorsunuz.

Şimdilik pek popüler olmayan Facebook'un popüler canlı yayın uygulaması bakalım bu yeni özellikler ile birlikte kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarabilecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?