iOS 9.3.2 Apple Tarafından Geri Çekildi!

Apple WWDC 2016'da iOS'un yeni sürümü iOS 10'u tanıtacak. Ancak Apple iOS 10'u tanıtmanın ertesinde iOS 9'da olan sorunlarla uğraşıyor. Apple iOS 9.3.2'yi geri çekti!

Apple'ın iOS 7 işletim sisteminden sonra çıkan iOS 8 ve iOS 9 sürümler tam bir fiyasko olarak kullanıcılarla buluştu. Apple zaten iyi ve sorunsuz olan iOS sistemini iOS 8 ve iOS 9 ile birlikte bunu bozmuştu. iOS 9'ün ilk çıktığı günlerden beri eksilmeyen dertleri iOS 10'un çıkmasının ertesinde de devam ediyor.

Apple tarafından geçtiğimiz günlerde çıkarttığı iOS 9'un yeni güncellemesi iOS 9.3.2 bilindiği gibi Apple'ın yeni nesil tableti iPad Pro'ya yaramamıştı. iPad Pro kullanıcıları tarafından epey tepki toplayan bu durum karşısında Apple yeni bir düzeltme güncellemesi yayınlamadan iPad Pro için iOS 9.3.2 güncellemesini geri çekti.

Bilindiği gibi iOS 9.3.2 güncellemesi ile birlikte sadece iPad Pro'nun 7 inç'lik sürümü tuğlaya iş görmez duruma gelmişti. Apple bunun üzerinden çok az iPad Pro'nun bu durumdan etkilendiğini söylemiş olsa da görünüşe göre durum böyle değil.

Apple'ın açıklamasıyla yetinmeyen kullanıcıların tepkileri artınca Apple ani bir kararla bu güncellemeyi iPad Pro'nun 7 inç'lik sürümünden geri çekip daha sonra düzeltilmiş sürümünü yayınlayacağını duyurdu.

Bilindiği gibi daha önceden de iOS 9.3 sürümünde de iPad 2 için aynı durum yaşanmış ve Apple bu güncellemeyi de iPad 2'den kaldırmıştı. Apple'ın başına dert olan sorunlu iOS güncellemeleri bakalım iOS 10 ile birlikte devam edecek mi ? Bunları iOS 10 çıktığında göreceğiz.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?