Facebook'tan Yakın Arkadaşlar ve El Sallama Yeniliği!

Facebook yeni arkadaşlar özelliğiyle dikkatleri üstüne çekmeye geliyor. Yeni özelliğin ayrıntıları haberimizde..

Popüler sosyal ağ olan Facebook yapmış olduğu değişiklikler ile dikkat çekmeye devam ediyor. Facebook'un yeni özelliği ile arkadaşlarınızın nerede olduğunu öğrenmeniz mümkün oluyor. Bununla birlikte arkadaşlarınızın tam olarak harita üzerinde saptayarak size bildiren hassas izleme özelliği de ortadan kalkmış oldu.

Yeni özellikle artık Facebook kullanıcıları arkadaşlarını bir liste halinde nerede olduklarını kolay bir şekilde görüntüleyebilecek. Yakın arkadaşlar özelliği gizliliği de ortadan kaldırdığı için Facebook buna bir el atacak. Önümüzdeki haftalarda sosyal devin gizliliğini koruyabilmesi adına sadece yaklaşık mesafe gösterecek olup harita üzerinde yer alan tüm konumların tespitini de ortadan kaldıracak.

Ayrıca son güncellemesiyle Facebook'un Wave özelliği yani el sallama özelliğinin gelmesi de beklenenler arasında. Bu Wave dalgasıyla birlikte aynı anda telefon sallayan kişiler hızlı bir şekilde iletişime geçebilecek. Ancak bu özelliğin henüz gelip gelmeyeceği tam olarak kesin belli değil. Belirlemiş olduğunuz arkadaşlarınızla konumuzu geçici yada kalıcı olarak paylaşmayı seçebilir yada bunu bir arkadaşınızdan isteyebilirsiniz.

Yakınlardaki arkadaşlar özelliğini istediğiniz zaman aktif edebilir ve pasif edebilirsiniz. Bu sayede gizliliğinizi de korumuş olursunuz. Dolayısıyla kalıcı olarak kapatmak istiyorsanız üst tarafta yer alan Ayarlar bölümünden bu özelliği kapatmanız mümkündür.

Facebook'un yeni özelliğini kullanmayı düşünüyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.