Facebook'un Yeni Projesi!

Facebook'un Washington'da sessiz odalar ürettiği belirlendi. Facebook sessiz odaları ne yapacak?

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde bir fotoğraf paylaştı. Paylaşılan fotoğrafta Facebook'un sessiz odalar ürettiği görülmekte. Ancak Facebook'un neden sessiz odaları inşaa ettiği bilinmiyor.

Facebook uzun zamandır Oculus Rift'ti bünyesine almak için çalışmalar yaptığı ve sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik üzerine çalışmalar yaptığı bilinmekte. Bu çalışmaları en üst seviyeye getirmek için Washington'da bir araştırma laboratuvarı kuran Facebook laboratuvarda sessiz odalara yer vermekte.

Mark Zuckerberg, gönderisinde "Redmond, Washington'daki Oculus Araştırma laboratuvarımızı ziyaret ettik ve dünyanın en iyi bilim adamları ve mühendislerinden bazıları sanal ve artı gerçekliğin sınırlarını zorluyordu. Ekibin başında Michael Abrash bulunuyor ve gelişmiş optik, göz izleme, karışık gerçeklik ve insan vücudunu haritalamak için yeni yollar gibi konular üzerinde duruyor. Hedef, VR ve AR'ı hepimiz istediğimiz şey haline getirmektir. Herhangi bir yere girebilecek kadar küçük gözlükler, her şeyi deneyimlemenizi sağlayan yazılımlar ve fiziksel dünyayla yaptığınız gibi sanal dünyayla etkileşime girmenizi sağlayan teknolojiyi geliştirmeyi hedefliyoruz. Oculus Rift, şimdiye kadar satın alabileceğiniz en iyi VR deneyimi ve bu laboratuarda şu anda inşa edilen teknoloji, geleceğin daha çabuk gelmesini sağlıyor." ifadelerini kullandı. Facebook'un sessiz odaları, Oculus Rift'in ses deneyimlerini test etmek için sessiz odaları kurduğu anlaşıldı.


Sizce Oculus Rift için devrimsel bir yenilik olacak mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.