FBI iPhone Şifresini Nasıl Kırdığını Açıklamayacak!

Amerikan hükümeti ile Apple'ın arası bilindiği gibi bir iPhone şifresinin kırılmamasından dolayı gerilmişti.FBI, iPhone şifresini kırdı.Ancak FBI bu yöntemi söylemeyecek!

Bilindiği gibi Amerika'da yaşanan bir terör olayına karışan kişinin kilitli iPhone'unu çözmek istemişti. Apple buna yanaşmadı ve ipler gerildi.
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Aralık 2015'te California'daki San Bernardino kentinde engellilerin eğitim aldığı bir sosyal hizmetler kurumuna saldırı düzenleyerek 14 kişinin ölümüne neden olan Seyid Rıdvan Faruk’un iPhone 5C marka telefonunu nasıl kırdığını açıklamayacağını belirtti.
FBI telefona giriş yöntemini satın aldığı ancak bunun yöntemin nasıl çalıştığı ve şifreyi kırmak için yararlanılan Iphone'daki yazılım açığının yapısı ile kapsamına dair teknik detayları kapsamadığı belirtildi.
FBI Direktörü James Comey, iPhone'un şifresinin kırılması için FBI'ın 1 milyon dolardan daha çok ödeme yaptığını ve şifreyi nasıl kırdıklarının detaylarını Apple ile paylaşma konusunda henüz bir karara varmadıklarını aktardı.
Ayrıca FBI Apple'ın yeni nesil iPhone modellerini bu şekilde kıramadığını açıklamıştı. Bakalım ilerleyen günlerde yeni bir Apple - FBI savaşı çıkacak mı ?
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?