LG için o Özellik Geri Geldi!

Global pazarda şuan piyasada olan ve büyük bir ilgi odağı haline gelen LG G5'in o özelliği bir güncelleme ile geri geldi.

Global olarak satışta olan cihaz Dünyanın ilk modüller akıllı telefonu olarak tanıtılmş olup büyük bir ilgi görmüştü. UX 5.0 kullanıcı arayüzü için yeni bir güncelleme yayınlayan LG G5 stok Android deneyimi sunuyor. Android tabalı kullanıcı arayüzlerinin bir bölümü iki katmanlı olarak karşımıza çıkıyor. İlk katman olarak karşımıza çıkan ekranda ana uygulamalar yer almasının yanısıra widget ve diğer kısayollar eklenebiliyor.

LG G5 kullanıcıları sistem üzerinde yer alan ana ekranda uygulama menüsüne kolay bir şekilde geçiş sağlayabiliyor uygulama menüsüne geçiş ise ana ekranda yer alan bir buton aracılığıyla sağlanmaktadır. LG beşince nesil UX kullanıcı arayüzünde söz konusu olan butonu kaldırıp uygulamalara erişimi sağa kaydırma hareketiyle sağlamayı amaçlamıştı. Yani aslında arayüz bakımından iOS işletim sistemindeki düzen yer alıyordu diyebilirim. Bu nedenle kullanıcıların eleştirisine maruz kalan LG yeni bir güncelleme yayınlayarak bu durumu eski haline getirdi.

LG G5 kullanıcıları bu güncelleme yapmak için “Ayarlar> Telefon hakkında> Güncelleme Merkezi> Uygulama Güncellemeleri adımlarını takip ederek yeni sürümle cihazlarını güncelleyebilir. LG bu hamleyle er kullanıcıyı menü sistemine zorlamıyor. Yine isteyen kullanıcılar eski düzeni kullanmaya devam edebilir.

Peki siz LG G5'in UX 5.0 arayüzünü nasıl buluyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.