Firex Quantum, Hız Konusunda Chrome'u Geride Bıraktı!

Firefox uzun süren sessizliğini Quantum ismini verdiği tarayıcısı ile bozdu. Firefox Quantum hız açısından Chrome'u ezip geçiyor...

Windows XP zamanında Chrome yerine en çok kullanılan tarayıcı olan Firefox, Mozillanın kendini geliştirmemesinden dolayı geride kalmıştı. Chrome'un üzerine Opera ve Safari'ninde atakları gelince Firefox resmen tarihe gömüldü.

Şimdi Mozilla bu kötü gidişata son vermek için çabalıyor. Firmanın Firefox Quantum olarak adlandırdığı yeni tarayıcısı, hız ve güvenlik konusunda Chrome'u bile geride bırakıyor. Beta ve geliştirici sürümleri yayınlann Firefox Quantum, Firefox 57 önümüzdeki aylarda kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Modern bir tasarıma sahip olan Firefox Quantum, RAM kullanımını bir önceki Firefox sürümüne göre %30 azaltıyor. RAM konusunda bir canavar olan Chrome, bu konuda 2017 yılında bile hamle yapamazken, Firefox'un kendinisini geliştirmesi sevindirici bir gelişme. 14 Kasım tarihinde indirime resmi olarak sunulacak olan Firefox Quantum, masaüstünün yanında iOS ve Android platformlarına da gelecek.

Siz hangi internet tarayıcısını tercih ediyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.