Flappy Bird, iOS 11 İle Tarihe Gömüldü!

iOS 11 güncellemesi ile artık Flappy Bird tarihe karıştı. Daha önceden Flappy Bird'ü indirmiş olsanız bile iOS 11'de oynayamıyorsunuz...

Çıkış yaptığı günden beri ortalığı kasıp kavuran Flappy Bir'in geliştiricisi Nguyen Hà Dông tarafından popüler olduktan sonra nerdeyse bir ay sonra mağazalardan kaldırılmıştı. Nguyen Hà Dông, Flappy Bird'den çok gelir elde ettiğini ve bu sebeple hayatının yolunda gitmediğini gerekçe göstererek Flappy Bird'ün fişini çekmişti.

Ancak oyunu daha önce indirenler, App Store Satın Alınanlar bölümünden oyunu buluttan indirip oynayabiliyordu. 32 Bit destekli Flappy Bird, iOS 11'in yayınlanmasından sonra artık tamamen tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı. Geçtiğimiz gün yayınlanan iOS 11 güncellemesi ile artık 32 Bit uygulamaların hiçbiri çalışmıyor.

32 Bit uygulama ve oyunlar iPhone/iPad'e inmediği gibi daha önce yüklü olanlar ise açılmıyor. Flappy Bird'ü buluttan indirmeye kalktığımızda; "Flappy Bird uygulamasının güncellenmesi gerekiyor." uyarısını alıyoruz. Bu uyarı tabii ki de oyunun 64 Bit desteğinin olmamasından kaynaklanıyor.


Siz Flappy Bird'ü oynadınız mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.